Neem contact met ons op

Behandelingen

Uw gebit word controleert op gaatjes en eventuele andere afwijkingen. 1 keer in de 2 a 3 jaar (afhankelijk van uw gebit) maken wij röntgenfoto’s om te controleren of er geen problemen zijn die nog niet met het oog waarneembaar zijn. In geval van gaatjes en of andere problemen wordt een vervolgafspraak gemaakt.

De tandarts heeft veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten. We nemen meer tijd voor u, leggen de behandeling stap voor stap uit en u krijgt alle ruimte om de behandeling even stop te zetten wanneer u dat wilt.

Bij ons in de praktijk kunt u terecht voor een grondige verwijdering van tandplak en tandsteen. Onze mondhygiëniste en preventie assistentes reinigen uw gebit en leren u uw gebit op de juiste wijze te verzorgen. Samen met u stellen wij een behandelplan op voor de dagelijkse verzorging van uw gebit.

Gaatjes (cariës) en tandbederf behandelen we met vullingen. Hiermee herstellen we de vorm en functie van tanden en kiezen, waardoor u weer pijnloos eet en drinkt. Bovendien zijn de composiet vullingen nauwelijks van uw eigen tanden en kiezen te onderscheiden.

Als het gaatje te diep is kunnen wij u verdoven zodat u er niets meer van voelt. Dit gaat altijd in overleg. Bij een zenuwbehandeling of het trekken van een tand of kies wordt u altijd verdoofd. Bij kinderen kunnen wij een zalfje aanbrengen zodat het injecteren minder te voelen is.

Tanden en kiezen trekken we voornamelijk om ruimte te maken voor gebitsprotheses, zoals een kunst- of klikgebit. Voor angstige of zenuwachtige patiënten passen we de behandelmethoden aan. Onze tandarts heeft veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten.

Een implantaat laat u plaatsen om een ontbrekende tand of kies te vervangen. Het implantaat plaatsen we als kunstwortel in het kaakbot, waarna er een kroon of brug op bevestigd wordt. Implantaten zijn daarom de basis om uw gebit te verbeteren.

Parodontitis is een ernstige vorm van een tandvleesontsteking. Om een ontsteking te verhelpen voeren we een parodontale behandeling uit, waarbij we de worteloppervlakten reinigen.

Ontstoken tandvlees moet behandeld worden om gebitsklachten en -problemen te voorkomen. Een vroegtijdige diagnose en een snelle behandeling vergroten de kans op een voorspoedig herstel.

Ontstoken weefsel in een wortelkanaal herstelt niet meer uit zichzelf en zal daarom behandeld moeten worden door de tandarts. Vroegtijdige diagnose van een ontsteking vergroot de kans op een succesvolle behandeling. Daarom raden we aan om bij klachten altijd contact op te nemen.

Veel mensen tandenknarsen of klemmen in hun slaap,  soms slijten de tanden hierdoor te erg en is het noodzakelijk om een knarsbitje te maken. Deze wordt dan ’s nachts gedragen om verder slijtage te voorkomen. Wij maken dan een afdruk van uw gebit en 2 weken later is uw knarsbitje klaar.

Esthetische tandheelkunde

Met kronen en bruggen herstellen we de vorm en functie van uw gebit. Beide oplossingen vervangen één of meerdere beschadigde en ontbrekende tanden of kiezen. Kies voor een kroon of brug voor een duurzaam herstel van uw kauwfunctie en glimlach.

Spleetjes of afgebroken tanden kunnen door middel van een facing worden opgelost. Een facing is van porselein of composiet en wordt over een bestaande tand geplaatst.

Snel mooie en witte tanden krijgt u met een bleekbehandeling. Tanden bleken is mogelijk onder begeleiding van de tandarts met een thuisbleeksetje. Neem contact op voor meer informatie.

Kies voor een onzichtbare beugel van Invisalign om snel een mooi en recht gebit te krijgen. De beugels zijn transparant en daardoor vrijwel onzichtbaar. Bovendien is met een Invisalign beugel gemiddeld al binnen drie maanden het gewenste resultaat te behalen.